16 April 2011

DENDAM KU TERBALAS

Salam pagi sabtu kawan2....

Dah bangun ker...? hahha ada ker org tidur baca blog..?


Hari sabtu minggu ni mama cuti... rasa relax sangat.... boleh bangun lewat.... boleh bermalas-malasan... boleh berblogwalking sampai pengsan.... boleh main masak2... hoho.. best nyer...

Hari ni Incik abah pegi keja.. jadi tinggallah mama 3 beranak..... huh!! tak tercapai hasrat ku nak gi soping moping...

Semalam pegi pasar malam... membeli barang2 basah untuk masak weekend ni.... plan hari ni nak masak sup ikan bawal putih, ikan goreng, sayur bunga kobis.... itu jer..... tak leh masak banyak2 and sedap2 kang makan banyak plak... kan tengah diet.... kikiki!! yang penting ada sup ikan bawal tu.. baru kakak yaya laju jer makan.... berpinggan2 bertambahnyer...

ops..berbalik kepada tajuk.... 
mama berdendam ngan sapa tu ekk?
jom main teka2....

 agak2 uolls.... apa yang ada dalam plastik tu yer?
abaikan tangan dan jari-jemari yang gebu itu..


taraaaaaaaaaaaaa!!


Huhhhhh! dah lama nak makan doyan sepuas2nya.... hari tu Incik abah beli sebijik jer... kopek2... buah mangkaq.... tau ka mangkaq tu apa....? mangkaq tu.... isi durian tu keras.. buah tak masak lagi... hoihh!! sakit hatinyer... dah la sebiji rm 8

So... semalam, alang2 dah pegi pasar malam... mama singgah le kat tempat jual durian.... 3 biji rm10... haaa!! tak mau ke ko beli....??  cepat2 suruh tokey tu pilihkan... pot pet pot pet...bla bla bla... dapat 4 biji for rm 10 muahahah!! suker suker...

p/s: Incik abah janji esok nak bawak gi sogo..... huuuuhhh!! lama nyer tak gi sogo... lala~~


1 comment:

✿❤ IzanCraft ❤✿ said...

sedapnyaa makan durian...ni kalau mak mertua lalu belakang pun tak sedah....hohoho....nak pegi sogo yer...kim salam kat sogo yeh...hehehe...^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...