14 October 2010

Macam2 dia nak ugut....kena blok pulak

Ini adalah ugutan terbaru yang mama dapat awal pagi ni..
bukak jer email terus terpampang..
huhhh.sakit hati betul....

sebelom ni..ader dia hantar email menyatakan akaun mama nak kena block....last warning....
2 kali dia hantar..tapi mama wat donno jer...
lantak la...korunk menipu jer..

alih2 pagi ni..
dapat plak email cenggini..
dah kena blok...

haha..nampak sangat ler diorang ni memang tak pandai lagi..
kowt yer nak menipu...dah konon korunk tu maybank punyer olang...
kenapa tak der plak pasal account details...
no account ker? nama pemegang account ker..
main send email gitew jer....

harap2 tak der la...yang kat luar sana tertipu dengan benda alah ni..
huhu..


tengok arahan kat atas tu...dia nak suh kita active account ler kekonon
pastu kat link yang dia kasi tu..mesti dia suh masuk no account dan password segala bagai..
ermm..dah tu...ko masih tak tau ker diorang nak wat per dgn password2 tuh..?
pikir2 la..
jangan lahh tertipu..

email sebelum ni..
dia mintak mama klik satu link..
pastu dia kata...link tu akan request TAC...

kalau pikir2....TAC tu guna untuk transfer duit...tukar password..huhu.....
jangan ler sesekali dok pi cari nahas.....

kesiankan lah kat diri kita yang penat2 cari duit...senang2 jer kita nak 'kasi' kat orang 'jahanam' nih..

kalau tak pasti dengan email tu...terus tepon jer maybank service centre..tanya diorang sendiri....
lagi yakin dan puas hati....

p/s: sharing is caring...

4 comments:

siti nurkhijah said...

ct rasa dalam 2 minggu ni ari2 ct terima email cam ni. ct delete jer terus...selalu dalam spam box.
dari public ngan cimb pun ada jugak sedangkan ct tak de pun akaun bank tu...

wanie_cmi said...

tu lah pasal....bende ni tgh 'panazz' nih..takut plak orang laen tertipu...sedih wooo....
kalau tak der account tak per..risiko rendah..klik2 pon tak jadi per..
yang account mmg wujud nih..harus biru bijik mata kalau duit lesap...

just beringat...

atty's said...

kty pun dpt banyak dr maybank kt email.tp buat derk je.

@e_da said...

kita bukan bodoh dia nak kelentong kan.. tak selamat org yg buat tu makan duit tipu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...