10 March 2011

KERJA KOSONG MENANTI ANDA TIADA LAGI MASALAH PENGANGGURAN DI MALAYSIA

As Salam....

Berita terkini yang membuatkan penganggur-penganggur terhormat di Malaysia tersenyum meleret....

Sebanyak 162,180 pekerjaan kosong masih belum diisi daripada jumlah keseluruhan 193,739 pekerjaan yang didaftarkan dalam portal Jobs Malaysia sehingga bulan lalu...

Timbalan Menteri Sumber Manusia, Datuk Maznah Mazlan, berkata daripada jumlah keseluruhan pekerjaan yang didaftarkan, hanya 31,559 penempatan pekerjaan dibuat dalam tempoh yang sama.

Berita sepenuhnya di SINI 

Xcelli....banyak pihak yang mengatakan...generasi sekarang menganggur disebabkan kerana terlalu memilih pekerjaan.....betul kah??

Tepuk dada...tanya selera.....

7 comments:

BAKAWALI said...

sejak dpat keputusan temuduga yang mendukacitakan..terus tak isi borang keja kerajaan lagi...hehehhe

mama wanie said...

CERITA TENTANG KERJA KOSONG

mama wanie said...

ok..testing menjadi..hehhe

AkmaFaizal said...

kenalah tengok gak keje dan gaji sesuai ke tak. maklumlah skang taraf hidup dh makin meningkat kan..huhu

AkmaFaizal said...

ha..nnt ajarkan yg wanie testing tu..hehe

nak ajak gak wanie join ga ni.. http://www.akmarwati.com/2011/03/ga-izdihar-shoppe.html

Heidi Shafiq said...

emm.. ntah la..

mama wanie said...

akma faizal...

yang testing tu mama buat backlink selepas komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...