11 March 2011

TUTORIAL HEARTBEAT.MY : CARA UNTUK REGISTER STEP BY STEP


As Salam...

Mama ingatkan mama jer yang lambat join Heartbeat.My ni..
Rupanyer masih ramai yang tak join sebab tak tau nak register..
Dan ada juga yang dah register..tapi tersangkut kat tengah jalan sebab tak tahu nak ambil code kat mana..

So kat sini...mama nak tunjuk satu-persatu cara untuk register heartbeat.my

harap semua faham..
kalau tak faham leh tanya (huwaaa...baru daftar 1 hari dah nak eksyen jd sifuuu..)


1. Klik Banner kat Bawah ni...


2. Bila dah masuk web heartbeat.my....cari banner cam kat bawah ni......pastu klik lagi..klik kat banner tu ye..


3.  Pastu dia akan keluar macam ni.....klik pada create account.....


4. Step yang berikutnyer...isikan account information nihh...




5. Bila dah siap...kat bawah sekali..klik kotak agree dan continue



6. Kendian....dia akan keluar cam ni pulak......Welcome (nama kita)......pastu klik Join HB!Affilate



7. Bila dah klik dia akan kuar page cenggini......cari Tajuk yang bewarna biru tu..kendian klik online application



8. Form ni kena isi skali lagi..ini untuk Affiliate program...
cam biasa bila dah siap..klik kotak agree...kendian klik continue



9. Taraaaaa....akan keluar page cenggini pulak...kat sini ler nak amik code...perati betul2 anak panah tu yer.....

kat sini juga kita nak cek report bagai...nanti boleh explore sendiri..



10. Bila dah klik anak panak tu..dia akan keluar jenis2 code....nak yang horizontal ke....yang square ker...haa pilih ler mana yang berkenan...

pastu setiap code yang dipilih..kat bawah tu dia punya HTML code...copy and masukkan ke dalam blog kita......




p/s: kalau part nak masukkan code HTML ke blog tak tahu...bagitau mama yer..nanti mam ajar lagi...dah kata keje cegu...kenalah bagi tunjuk ajar..heheh



6 comments:

zahidah dihaz said...

dah join juga....hb satu kat sini...


NEW ENTRY: Aku budak kampung

Jom join contest mudah: Miss Zahidah 4in1 Lucky Draw

BAKAWALI said...

aik..macam perli NaNaSaHiR je...apapun, tq..nana berjaya pun dr blog akk gak..

nadira shahid said...

tgh pkir secara mendalam, nk join HB ke tak? ;)

mama wanie said...

heheh...tak lah nana....ramai gi..bukan nana sorang....


nadira : jom la join..kita buka rugi aper pon....

shark said...

hai mama..saya register heartbeat follow ur tutorial..tengsss tau..:)salam perkenalan..

ika said...

mamcamana cara nak masukkan kod HTML ke blOg?? bleh tlOng ajar tak??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...