17 March 2009

Aku Kembali

wah...lamanyer aku tinggalkan blog nih..
balik kampung memang tak sempat nak belek blog langsung apatah lagi nak hapdet..
so hari ni aku luangkan masa untuk hapdet ceta2 masa balik kampung hari tu..
besttt giler..
tp picture tak dapat nak snap banyak2..
sebok giler......
..................
*hari khamis*
kemas2 barang..
packing...
dalam kul 10 kuar umah..
singgah makan kat uptown..
makan chicken grill..
makanan feberet la tuh...
tp gambar tak sempat snap..
licin haha..

habis makan sambung journey..
sib baek kakak n adik tak banyak ragam..
tido jerk..



huh..mama tak dapat nak lelap mata sangat..
cam risau jer tgk mr abah bawa keta..
takut dia ngantuks..
so aku layan mr abah sembang..

sampai kat simpang pulai berenti kejap..
nak topup touch n go..
tiba2 adik plak muntah..
banyak lak tuh..
sib baek bukan dalam keta..kalau tak jenuh nak bersihkan..
pas tuko baju adik..sambung balik ler journey..

naik turun bukit..wat telinga nih bengang rasa berdengung jer..
ish..cenggini cemana nak naik kapal terbang nih...
radio pun tadak siaran..tetiba mama dengar mr abah layan lagu hindustan...
haha...

so..pejam celik..pejam celik..
dalam kul 3.30 sampai penang..
singgah umah kak nuren..
tido...

*hari jumaat*
bangun pagi..mandi...siap adik..breakfast roti jer..sebab ngah ti nak gi keja so tak mau nyusahkan dia...dah siap semua..sambung jalan balik..
nak gi tengok anak sedara baru..
ingat nak snap picture..tp diorang tak bagi tengok baby.sebab dok bawah lampu..protect takut kena jaundis..

so pas tengok mak baby terus balik perlis..
sampai dalam kul 12.30...
pegi makan kat kuala perlis...ingat nak makan sotong goreng tepung..
tp kedai blom bukak..
makan nasik campur ngan cucoq ketam jer la...2 orang..rm20...

balik rumah..tolong apa yang patut..
kemas umah..mop lantai...
lepas asar baru nak akad nikah..

kul 5 pegi masjid untuk majlis akad nikah
tak mau ceta panjang...
layan jer gambar2 yang ader nih..

pengantin perempuan

pengantin lelaki..
haha mesti kecut perut tuh..


masa tengah ramai2 nih..mama tak der..huhu..
adik mengamuk nak susu..
so mama dok dalam keta...

tengok tuhh....



tak sempat nak posing lelebih..

malam punyer cerita pulak..
xcelli dari petang..
adik nangis tak mau stop..bagi susu pun tak nak minum..
bagi tido pun tak mau..
naik risau aku...suara dah makin serak..
aku ingat dia sakit tekak..sebab dia memang batuk..teruk lak tu..

tapi dari pandangan pakar2 yang ada..
hehe mama long dia ler..
katanya adik kembung...
so bawa gi klinik..
atas keta pun nangis juga..
klinik plak orang ramai..
try gi beli grapewater..eh betul ke ejaan nih??
kasik minum..
reda skit nangis dia...
pastu dalam 30 minit gitew..cam dah ok sket..
cek doktor...
doktor ckp memang kembung sebab adik ader muntah2...
mana tak kembungnyer..mama pun kembung gak..

so balik dari klinik..
aku ajak mr abah gi beli sotong goreng tepung..
hahaha..lalalala..
yea..aku dapat makan sotong goreng tepung..
best nyer...
puas giler..
sekilo sotong kejap jer aku hadap..
hehe..share ler ngan owang2 kat umah tu...

*hari sabtu*
ish..panjang plak n3 aku...
tp takpe..cover untuk 4 hari...
tak larat nak baca..korang layan gambar je yer...

hari ni..biasa jer..
adik pun makin ok..sehat skit..
perut pun ok..
dah tak meragam..
cuma batuk jer blom baek..

malam..dah makin sebok..kemas itu ini..
iron baju...
kul 3 baru tido..ngantuks...

*hari ahad*
teman pengantin pegi make-up...
so tak mau ceta panjang..
layan gambar jer...


gambar gelap....

NT Jaja n Qistina

akief n tok umi

kebizian dan kekalutan melanda...
tak sempat nak snap picture banyak2..
gambar plak tak ok coz amik pakai camera hp jer..
camera betul tak tau letak kat mana..
tunggu pengantin bagi gambar nanti mama uplod lagi..

malam tu bawak wan mat ngan mak cik gi makan sotong goreng tepung..
hohoho...makan sotong lagi..
suke..suke..suke...

*hari isnin*
plan hari ni...nak gi padang besar awal..
dalam kul 12 nak gerak balik kl..
tp..mengemas punya ler lama..
kul 12 baru kuar umah pegi padang besar..
tak lama pun kat padang besar..
dalam kul 3.30 dah balik..
sampai umah dalam kul 4.15 gitew..
masuk barang dalam keta..
dalam kul 5.00 gerak balik..
singgah umah wan mat..
kul 8 baru sambung journey ke KL..

singgah umah ngah perak pulak..
pegi hantar brooch..
dalam kul 12.30 tgh mlm..
gerak balik kl..
adik pun dah mula meragam..coz nak tido..
so naik jer keta..
adik..n kakak.tido tak sedar diri...
mama mulanyer layan mr abah borak..
tak sedar masa bila terlelap..
sedar2..tu pun mr abah yang kejutkan..
tengok2 dah sampai kat umah..
barang suma..mr abah dah angkat naik atas dah...
huhu..memang letih giler..
.......

so hari ni...
mula ler xtiviti kemas barang..basuh baju...xcelli aku nak story mory sket pasal nursery adik nih..
tp dah panjang sangat..
so nanti aku ceta kat n3 baru..
so layan jer la....
~daa~

2 comments:

My Blog said...

patut.. lama menghilang.. saya kalau tak jumpa tenet.. rasa tak lengkap plak dah.. hihihi

RaFFLeSiA MeRaH said...

wahhhh....sakan berkenduri kawin yerrr.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...