24 January 2011

TAK SUKA BACA LAH ENTRY MACAM NI

Salam uolls....

Makin hari makin canggih dunia berblogging...
Ada shoutbox yang shomel...kadang2 tu tersembunyi sampai tak tahu nak cari kat mana...
Cursor yang cute~miut...background yang shanteq...dan widget yang canggih manggih

Tapi semua tu tak jadi masalah pada mama...
Yang menjadi masalahnya...

Mama ni tak berapa suka blog yang guna servis "read more" atau dalam bahasa melayu "baca selanjutnya"...

Selalunya..kalau mama berblogwalking...mama akan tengok pada tajuk entry dulu...pastu kalau menarik..mama akan terus tengok isinya...dan tentulah mama akan baca....dan kalau bernaseb baek...mama akan baca entry2 lama juga... tapi jika tengah seronok beronok membaca tetiba cerita tergantung...pastu ader button "read more" jarang2 mama klik utk baca selanjutnya..yang selalu dibuat ialah klik button X ....

kenapa..?

kalau internet laju macam ribut tak per..tapi ni lembab cam siput sedut...
bila kita klik "read more" page tersebut akan loading sekali lagi..
ditambah ngan internet yang lembab....loading blog plak hegeh2 sebab blog berat ker..
tak ke semua tu nak menaik kan hangen kus kus...
cara terbaek untuk elakkan darah tinggi..tekan jer X..
tak de nak geram + sakit hati..kan..kan...

tak der niat kan sini nak buruk2 kan blog2 uolls...
ni cuma pendapat mama jer...

mungkin ada kebaikan yang mama tak tahu...


***** uolls ada pendapat ke..?*****

2 comments:

LYAfrina said...

SETUJU!!

Hidayah said...

kalau tenet macam keta formula one ok laa.tp saya pun slalu klik keluar hehehe..dulu guna gak kejap pastu buang da..leceh aa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...