22 January 2011

GARA-GARA BLOGWALKING PENIPU..MAMA NAK BUANG SHOUT BOX?

Salam uolls...

Pagi2 hari cuti ni liat jer nak bangun kan...

Ehh..cuti pekebendanya....hari ni sabtu mama ada sekolah ganti...huhu...Nasib baik gantinya sebelah petang..kalau tak mau terbabas tido pagi tadi....Tapi ada jugak yang tak bestnya...petang2 orang lain kuar gi jenjalan makan angin ngan famili...mama dok kat skolah lagi..tak per lah...tanggungjawab...kena laksanakan jugak..

Sekarang tengah hot cerita blogwalking penipu....tak sangkakan ada jugak yang nak buat cam tu...selepas kes ni...ramai ke yang nak buang shout box atau shoutmix tu..? Mama pon pernah terlintas gak nak humban kelaut jer shout box tu (kesiannya...dia tak berdosa pon..) tapi boleh ke idup tanpa shoutbox bagi mama yang suka berBW ni (ye lahh blog tak pemes kena lah BW untuk dapatkan UV)

Semalam...mama cuba terjah blog kengkawan sambil tinggal jejak kat ruang komen....yang kurang menyenangkan....ada yang terpaksa key-in code verification...menyampah u...pastu...kena tunggu owner approval..baru komen kita dipaparkan...ermm.....uolls suker ke kekdah cam ni..? walaupun mama tak suker..mama cuba gak la...dah kata nak wat experiment...

Rasanya dah lebih 20 blog mama terjah....tapi bila cek UV....cuma 2 3 orang jer yang jejak kita semula...mungkin yang tunggu owner aproval tu..kena tunggu dia jengok blog lah..baru dia nak jejak kita (dah rugi kat situ..).. kalau mama jerit kat shoutbox....rasa2nya kalau 20 shoutbox..mama dah boleh dapat 40 UV... huhu...banyak bezakan....

Tapi kalau guna shoutbox..tak takut ke kaki2 BW penipu ni tinggalkan jejak kat kotak jerit kita tu...?

Pendapat mama.....mama tak kisah lah...kalau diorang nak menipu...diorang tipu lah...tak kemana pon orang menipu...kan sebelum ni mama pernah kata....

kadang2 kita perlu menipu untuk hidup....

jadi pandai2 lah berfikir...kita hidup di dalam dunia ni..mencari rezeki tuhan....biarlah berkat.....

Kita kerja...hujung bulan dapat gaji.....tapi kalau pegi keja asik berfacebooking dan berblogging...kerja pon tak siapkan.....berkat ke duit gaji kita tu.....?

Okey back to tajuk....secara kesimpulannya...mama takkan buang shout box tu ke laut okey...uolls boleh lagi tinggalkan jejak kat situ.....biarlah si luncai dengan labu-labunya.......  :)

renung2kan..dan selamat beramal....

~peringatan untuk uolls dan diri mama...semoga rezeki yang kita terima diberkati Allah. Amin~


*****jom jadi blogwalker tegar*****

9 comments:

zih@n said...

lantak la klu diorg bhgia dgn cara menipu mcm tu kan...kita xrugi apa pn kot..jgn korbankan shout box kta...bak kta mama wanie kesian dia..dia xberdosa..dia duk baik2 je kat tepi tu tp org yg salah guna dia..truskan berBW...hehe =)

pearl jade said...

singgah sini bce bw palsu..kejam kn?
ciktom ade ajar kak cara nk halang spamer dtg

alinac lover said...

yong pon biarkan jerk.. :)

liyanadiabu said...

yeke..sllu gk BW tapi asik lupa jer nak tggl jejak...baca2 entry pastu terus tutup...hehehe

zih@n said...

bru prasan...blog sy la salah stu yg kena key-in code verification tu...hehe..bru je edit setting tu buang ke laut...kiki

Nadhirah-chan said...

tu la dorang , tak hargai penat-penat kita masuk blog dia . dia lak senang-senang nak dapat traffic free . kejam2 =='

ArELeEz said...

sungguh jahat si penipu tuh! haish!

Puteri Zaza said...

zaza pon dah buang shoutbox coz byk anon yg gila

mama wanie said...

Salam semua...thanks koz sudi komen..

Zaman sekarang semuanya serba boleh dan canggih...macam2 org nak menipu

zih@n..heheh.....lebih senang untuk tinggal komen..

Ada juga yang jerit kat shoutbox..saya datang dan follow..tapi cek kat follower tak wujud pun..hehhe..

Puteri zaza..kalau anon giler yang tu memang tak dapat buat apa lah..memang menyakitkan hati...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...