01 December 2010

FOOT DETOX..JANGAN TERPEDAYA

Salam....
Sedang berblogwalking..tetiba terjumpa cerita pasal foot detox..
rupanya ramai yang salah faham dengan foot detox ni..

so sebagai penjual, pemborong, pengedar, pengguna dan segala peng yang ada...
mama rasa mama perlu membuat sedikit penerangan dan penjelasan yang Jelas...

FOOT DETOX patch adalah patch yang mengandungi herba dari tumbuh-tumbuhan..patch berfungsi untuk menarik peluh dari badan kita..secara logiknya...bagaimana toksin keluar dari badan kita...? pertama dari bahan kumuh...kedua dari peluh....itu sebab...orang yang kuat bersenam..badan sihat...kerana toksin dah keluar melalui peluh...

KENAPA JADI HITAM..? toksin kita bukan kaler hitam...ader ke bila kita peluh badan jadi hitam..yang hitam tu daki..sebab mandi tak gosok badan...herba kat dalam tu akan jadi hitam bila terkena peluh tu...nak tahu banyak toksin atau tak..sebab tu kita kena cuba pakai....kalau banyak toksin....selepas buka kita akan tengok patch tu sampai berlendir2..kalau stakat hitam saja...itu maknanya tak la teruk sangat..kalau ada kawasan yang masih putih..itu maksudnya..toksin tak banyak...(tp pastikan tampal betul2)..

kalau ada penjual yang cakap toksin kaler itam...memang penjual tu yang penipu..bukan foot detox yang tipu...

Bab ibu menyusu tak digalakkan menggunakan foot detox..sebab tak digalakkan kerana takut mengganggu pengeluaran susu...itu saja.....
sama juga dengan yang ada masalah jantung dan darah tinggi...tak digalakkan sebab...salah satu fungsi patch ni melancarkan peredaran darah..peredaran darah kan bersangkut dengan jantung....so bila dah ada penyakit...kita cuma tak galakkan..takut mudarat...

tapi..ada customer mama yang pakaikan patch ni pada pakcik dia yang ada penyakit darah
tinggi..alhamdulillah..darah tinggi makin kurang.....apa yang mama boleh nasihatkan..kalau kategori2 yg tak digalakkan ni nak pakai juga..makesure under pengawasan...jgn pakai lelama...itu saja..

harap anda semua jelas..
sebarang pertanyaan bole tanya kat bahagian komen...

Mama cakap siyes...sebelum mama jual foot patch ni...mama dah cuba dulu...bila nampak kesan..kaji sikit2..baru mama jual....bukan main hentam jual..pakai pon tak....pastu temberang pembeli.....

*Sharing is Caring

p/s: Kalau ada yang nak order...sila sila...harga memang berbaloi..mama kasi harga borong....(heheh sempat pomot)

9 comments:

zurazari said...

da penah pakai...
mmg jadi hitam..
tapi tak la sampai jadi lendir2...
hihi... first time kot try=))

amiey lee said...

huhu kita kategori tak digalkkan la..bru nk cuba...

Far8 budak baik said...

hahaha cewahhh sempat lagi pomot..
mama mmg pandai..
sambil menyelam minum air..=P hihi

ieda said...

hermm lega akak baca .. sbb akak pun jual nie .. payah kalau ada castemer tanyer kannn ..
soo thanx dikk sharing infoo mcm nie :)

nadey said...

waaaaaaa xtau pon thanks for sharing infoz

Jieda said...

Salam..saya pun jual gak produk ni.Sebelum nak jual memang try dulu tapi pernah terbaca kat fb,ada orang tu hentam teruk pasal foot detox ni.Sedih baca.Mungkin orang tu tak pernah guna atau dia pernah terbeli yang palsu.

tiqaa said...

dulu pernah jugak menggatal pakai kinohimitsu pnye. hitam jgak tp xberlendir la. hehe.

info bergna nih :D

kakyong said...

salam kenalan,

kakyong penah cuba foot detox ni.. dpt hadiah GA..
boleh tahan juga kesan dia, tidur malam badan berpeluh2... selalu tu tak.. tp pakai pun 1 minggu sekali.. sbb kakyong masih BF anak..

Anonymous said...

CAMNE mau order

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...