07 December 2010

BILA I FOLLOW U......U JANGAN HANGIN OKEH

Salam petang.......

Mood sekarang....adalah meronda2...

Sejak meronda ni menjadi hobi mama..
banyak juga ilmu dan pengalaman yang diperolehi...
dan tak ketinggalan juga...banyak juga ragam yang mama jumpa...




" I FOLO U"

sesetengah orang.memang tak suke dengan ayat ni..
kenapa mehh..?

Adakah dengan alasan orang tu memaksa kita FOLLOW blog dia balik..?

Bg mama..mama tak kisah....
even orang tu tinggalkan kat mesej " I FOLLOW U....U FOLLOW ME BACK"
kalau mama rasa nak IKUT mama ikut...
kalau mood mama masa tu malas nak klik IKUT/FOLLOW..so tak klik lah..
atau pun..masa tu niat nak FOLLOW..bila klik tetiba loading lembab...harus tak tunggu okey..

tapi..setakat ni..insyaAllah....kalau ada yang tinggal mesej da folo mama..mama akan jejak dan folo orang tu...
walaupun orang tu tak srh folo pon..kawan biar seribu..
(kalau ada yang terlepas pandang tu harap maaf ye..jgn serik nak tinggal mesej lagi..mama bukan sombong tau..)


Okey..berbalik pada tajuk entry..
bila mama meronda..kadang2...mama akan tinggal mesej ' ronda2 n folo'
its mean..mama da terjah blog tu dan follow blog berkenaan...
ada di antara blogger yang tak berapa suka...
tu yang mama heran...

so..kalau sesapa yang tak suka dengan kunjungan mama dengan ayat2 "folo u...terjah u....jengok u.....folo me balik(yg ni mama blom penah guna..)..." harap uols ignore je lah...
bagi mama ni memang adat orang berblogwalking...
dan adat orang berblog kerdil cam mama ni mencari dan mengUP trafic...

p/s: kita manusia....hidup di dunia....jangan lah sombong.....tak kemana..

13 comments:

sarah-najwan said...

betul tu
memula saya nk menfolo dulu
salu guna ayat ini..jom folo2..hehe

bab folow memolow ni mmg xabis nak ckp
jika kita rasa nk folo..kita folo..jika org xfolo kita..nak buat mcmane kan..adatlah..

hepi2 blogging..

kay yea said...

hehe..sme la kte~~
xmu pakse2~

sweetsal said...

salam, betul tu, berkawan biar seribu..kenapa ada org tak suka dgn perkataan "I FOLLOW U, U FOLLOW ME BACK"..tu yg pelik kan, kita manusia, hidup di dunia, jgn lah sombong..tak kemana..cnp ayat mamawanie...setuju sgt2 pasal entri ni..hehe

hans said...

Follow tu untuk memudahkan kita membaca blog orang lain..
dan bila kita follow sesuatu blog tandanya kita suka nak baca blog mereka
jadi,sebolehnya jangan menggunakan ayat I Follow U, U Follow Me Back sebab kebanyakkan blogger tak suka dipaksa untuk follow blog...
berkawan tak semestinya dengan follow jer kan?
itu pandangan peribadi saya lah..

apa2pun selamat berblog di dunia blog yg penuh warna warni

Hidayah said...

ikut org la kan...tak semestinya wajib folow pun...nak follow,tanak gi jenguk je balas ziarah..
tak gtu?

r'Da said...

mama belom follow blog sy lg.. sila2 la jenguk2 wlu pn blog sy xsberapa.. op'ss jgn lupe follow okeh! hehe taraa~

r'Da said...

ini dla link blog sy...

http://duyung-ceriteracinta.blogspot.com/

mama wanie said...

mama da folo :)

r'Da said...

tq mama!

Nur Ardilla Najwa said...

salam, jemput join contest d blog saya.

http://jannatul-ardilla.blogspot.com/2010/11/game-for-fun-favorite-photo-contest.html

h.zulka said...

senang berkunjung ke blog anda..
semoga sukses selalu..
Butuh tulisan-tulisan seputar peternakan,
silahkan kunjungi
REPOSITORY UNAND

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

salam kak,, sy jenjalan blog abg ben,, akak dalam list,, sy terjah blog akak, yay !! hehe,, sy folo akak,, (hwa,, jgn mrh saye,, hihi) ,,

r'Da said...

dh lame xtgk n3 baru mama..bz ker?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...