19 July 2010

~TIPs TINGKATKAN VISITOR~

Salam...

Chewah..chewah..
tajuk cam hampesss.......

Walau apa pon mama just nak share..
Pada saper yang da tau...
Tak kisah la nak baca atau pun tak nak...

Ok...melalui pengalaman mama....
Banyak cara yang kita boleh lakukan untuk tingkatkan visitor atau trafic ke blog kita...
Mama dah cuba bermacam cara...
Dan kat sini mama akan citer yang paling senang dan paling berkesan...

TIPS:
1. Buat entry sekerap yang mungkin....dan tajuk mestilah yang kebaboommm..yang boleh menarik minat orang lain untuk membaca...(mama blom pandai pilih tajuk)
2. Selalu jengok blog kengkawan..dan jangan malas nak tinggalkan komen..sama ada diruang komen atau di shoutbox...ada rezeki pengunjung blog lain pun akan datang jengok....
3. Kalau ada masa....atau masa terluang banyak sangat....hehe..buat lah contest....
4. Atau..kalau tak cukup masa...cukuplah sekadar menyertai contest2 yang telah dianjurkan..pilih jer yang simple...contoh yang simple slalunyer yang melibatkan lucky draw...kawan pun dapat...kalau rezeki lagi murah..silap2 bole dapat hadiah lagi..(ermm blom penah menang lagi...)

OK....mama rasa ini jer kowt yang terlintas di fikiran waktu ni..
kalau ada lagi nanti..mama akan update...

4 comments:

Zaidah said...

setuju2...

mama zharfan said...

yup yup
me memang ada try semua cara2 ni..memang berkesan!! cuma kena tgk masa gak...kalau time bz blog pun terabai :p

sall said...

betul tu. mmg berkesan cara ni.

Anonymous said...

Hi my frіend! Ι wish to sаy that thіs articlе is amazing, grеat ωritten
аnd іnсluԁe almoѕt all significant іnfοs.

ӏ would lіke tо lоok
extrа pοstѕ like this .

Also visit my homepage :: cheap earphones with volume control

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...