16 July 2010

~ DAH 23 HARI RUPANYA ~

Salam...

Alang2 dah internet on ni..mama sajer la gatal2 tangan gi search petua2 untuk kurus....hehhe..tak abis2 kan ..kurus..kurus..kurus..So ada la terbaca satu artikel ni...bila dah baca tu cam terketuk paler sendiri jer la..mana tak nyer...sebelom bagi petua...si penulis ni ader la kasi 'tazkirah sket'...antara nya..." kalau nak kurus..yang penting..kurangkan makanan berlemak..kurangkan pengambilan nasik..dan yang paling penting...dengar tu..yang paling PENTING uolls...kena SENAMAN..at least 30 minit sehari..kasi itu peluh keluar......

HoHo~..dan sudah semestinya daku amat malas nak senaman...bukan aper..rasa kalau nak wat sit up tu..rasa cam nak terseliuh jer pinggang nih..hehe..(alasan2..bole tima tak..?)..dah tu kalau nak jogging2 halus.. hehe..rasa cam bergendut bergoyang sana sini...emm sian plak..cam tak tenteram gitew..(hehe....okey kan alasan..)

So sekarang..mama cuma mampu berdiet tak makan nasik jer....nak harap peluh keluar...mungkin secara tak langsung jer..mungkin time sapu sampah ker..mop laintai ker...naik tangga ker...hehe...tapi setiap hari ker mop lantai??? apo2 jer lah...

Hari ni dah hari ke 23 program diet mama berjalan...(rasa cam dah lama..patut dah turun 10 kilo...hahahaha...)
Hari2 timbang..jadi lambat sangat rasa perubahannya...
TAPI..tak memudarkan semangat mama....chaiyookk..

* kunun hari tu nak wat diary diet online..tapi malu ler plak nak ceta berat sebenar kat sini..ahaks..nanti bila da kurus sket..ai ceta yer..

2 comments:

Cik Norfa said...

ololo..nak kurus ke. ade cara lagi. bersauna la. beli je set sauna kat kedai. dalam 400 lebih kot. itu kompom kuar peluh =) kakak saya dah belli..memang berhasil. tp lepas tu kawalla pemakanan.

wanie_cmi said...

ermmm..memang teringin nak beli..tapi kang takut tak sempat nak bersauna plak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...