11 May 2010

~SI POLAN YANG TAK SENANG TGK ORG SENANG~

Salam...

Seperti mana yang mama janjikan..
hari ni mama nak ceta..kenapa mama cancelkan semua contest yang mama dah rancangkan..
dan dah tersedia pun..hanya tunggu untuk di 'auto publishkan'..ngeh..ngeh..ngeh..

Pada hari isnin 3 Mei..mama telah post entry untuk contest monday blues yang pertama...(masa tu berharap akan ada yang kedua dan seterusnya..)
Boleh dikatakan ada juga kengkawan yang sudi menjawab..tqvm..mama ucapkan...

Keesokkan harinya, iaitu hari Selasa..
dalam kul 12.30 tengah hari (lebih kurang)
mama jengok blog untuk mencari pemenang...

tapi yang sedihnya mama tengok pada kotak jerit kat sebelah kiri blog mama
ada ler si polan yang tak puas hati...
mama pun tak pasti kenapa dan apa sebab yang dia nak marah2 dan kacau2 mama...

" wei...tak ade kerje ker? aku tahu la engkau nak kasi visitor mencanak..lu main la cara betol wehhh..stakat wat contest...bapak lu pun bleh kayok...kata jual koyok..lu tempek la kat kapla lu la..kasi pikir sket...kasi la soalan yang mencabar sket..ini soalan budus....ko ingat visitor engkau ni orang budus ker??????

kalau dia tak nak join..dan rasa contest mama tak setaraf ngan pemikiran dia..kenapa nak sebok2..
huhu..mama sedih sangat..
salah ke mama nak anjur contest..
memang mama nak ramaikan visitor pon..
dan disamping tu boleh ramaikan kenalan maya ni..
dan salah satu cara nak ramaikan visitor..kita buat contest...
salah ker??

Tidak habis di situ...pada hari Khamis malam..
mama ada problem untuk access blog mama...
tapi sekejap jer..
dalam kul 10 dah OK...
masa tu mama fikir blogspot ada masalah..
mama tak kisah la..

Tapi...yang lebih buat mama tak puas hati...
Hari Jumaat malam..
iaitu..malam berikutnya..
selepas mama post entry ntah aper tajuk ntah..dah lupe..
tetiba..skali lagi mama tak boleh nak access...

kali ni lagi dahsyat (hehe..cam trajis jer munyiknyer..)
mama klik blog mama...
akan keluar error " blog has been removed"
naik tejojol bijik mata mama...
mama klik lima nam ploh kali...
still kuar error yang sama...

malam tu mama tido pun cam sedih jer..
huhu....dalam sekelip mata jer blog mama hilang..
sedey sangatt..

Hari ahad...mama bagitau abah..
mama suh abah godek2 (padahal abah ngan mama..mama lagi terror bab2 blog ni)
gmail minta mama verified email mama..
dan selepas verified segala bagai..

cek balik blog mama..
alhamdulillah..
blog mama kembali comel seperti sediakala......
rasa cam nak cium jer monitor laptop nih...

ada kengkawan mama cakap...email mama kena hack..
adakah ia ada kaitan ngan si polan tersebut????
mama pon tak pasti..
tapi mama tak kisah..
asalkan blog mama da selamat...
lega....

p/s: mama try cek nuffnang...bila kat statistic tu..mama cek visitor..ada dekat 60 visitor dan 1 unique visitor..hehhe..maknanya..60 kali tu ..mama la yg dok klik..haha..owwhh panjangnyer entry ku ini.....tq coz sudi baca sampai habis...

5 comments:

Mama Hanim said...

huhu mmg long ini n3 daa.. tp tetap dh habis baca ok..hehehe..

byk2 sabar ye..

"Impian Isma" said...

Banyak2kan bersabar yer.. takper tu namanya mama semakin berjaya mengumpul visitor.. anggaplah ia sebagai cabaran untuk mama as a blogger..

♥MAMA♥ said...

hi,

sabar ye buat mama wanie..dunia blogging ni mmg mcm2 jenis ragam & rupa manusia,ada yg suka kita,x kurang juga yg x suka kite tanpa kite sedari atau tidak..mama pun penah alami apa yg mama wanie alami..tp mama plak pasal contests montest yg mama join,mama x penah plak terpk sampai ke tahap ada org nk jeles atau mungkin terasa dgn penyertaan mama slama baru 2,3bulan mama kat dunia blogging ni, mama bukanlah hebat manapun,mama ngn anak mama hanyalah insan biasa, sekadar mencuba nasib & rezeki & pd masa yg sama ingin meriahkan lg dunia contest montest ni & juga dpt tambah kawan baru ;-)

tp mayb ada yg x bpuas hati hingga ada yg sanggup antar email layang,pd dia mayb mama ni poyo asyik antar gamb ank sana sini, tp mama xde niat -ve pun, alhamdulillah kalu rezeki mama dan anak jika menang..

apapun,slmt bjuang buat mama wanie, wahhh ;-) pedulikn je apa org ckp,yg penting kite ikhlas n enjoyyy,yeahaaa ;-) gud luck,caiyok caiyokk!

wanie_cmi said...

thanks pada yang prihatin....
hehe...
ye la..mama kan suker2 jer berblogging ni..
tak pernah nak paksa2 org datang jengok blog pon
tapi yer la..
da nama pun manusiakan....
ada yang baik..ada yang kureng baik..
harap2 kita semua jadi manusia yang baik..Amin~

ctnurkhijah said...

Ada jugak org cam ni...
blog kita so suka ati kita la nak wat apa pun..yang dia dengki sangat tu apasal???
klu visitor kita banyak pun bukan dia yang nak kasi iklan or duit cam nuffnang tu..

hish....geramnya...
melepas ct nak join..huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...