12 November 2010

JALAN LUAS YANG NAK RAGHAIH TEMBOK PASAI PA..?

huhu....tengah sedih ni...

ops...ada yang tak faham ka..
ada sikit bahasa utara terselit kat tajuk..

meh mama explian dulu..

"JALAN LUAS YANG NAK RAGHAIH TEMBOK PASAI PA.?"

Raghaih tu..= lebih kurang panjat..
Pasai pa = pasal apa/kenapa...

ok....sambung ceta..

ni ceta 2 hari lepas...

kejadian berlaku masa mama nak keluar kat gate depan apartment mama ni lah..
kona punya kona..tak lepas (kona tu belok...)
maka itu....tersenerihlah tayar kat divider.. (senerih tu cam tergeser..)

rasa cam sikit jer...
so mama meneruskan pemanduan..dan sampai ke destinasi (skolah) dengan selamatnya...
bila sampai kat skolah lupa plak nak tgk kesan senerih tadi...
bila time balik lagi lah tak sempat..
loceng bunyi jer terus terkam dalam kereta...start enjin..terus vroooommm!! heheh

malam tu terus lupa..

esoknya pulak (pagi semalam..)
mama keluar agak awal..
so cam sempat la godek2 kat dalam keta dulu..(hahah godek apa yer..)
tetiba teringat nak tengok kesan senerih tu...

haaa...mak kau...tengok ler sendiri..




pecah okey....sangat ganazz rupanya....

malam tadi..

mama : abah...pagi tadi mama kona tak lepas kat gate depan tu...
abah : ler awat...salah bajet ka apa..?
mama : ntah..rasa cam lepas..tapi tak lepas..(ayat poyo..hahah)
abah : hahahah (gelak jahat..)
mama : abah..yang abah langgar divider hari tu...kat mana arr...sebelah kanan ker kiri...
abah : ari tu langgar divider kat trafic light depat sana tu...
mama : (terus nyampuk..) ermm teruk tak..?
abah : calar sket ja...
mama : ooo...agaknya mula tu dia dah calar dah..pastu kena lagi skali..tu yang patah tu..(ceee...sambil buat2 pikir..)
abah : ehh sudahlah....tu alasan nak kata abah yang bagi calar dulu lah...kecoh punya orang..
mama : hhehehehhe...( senyum simpul2 sambil kenyit2 mata..)

p/s: i lap u my keta...

2 comments:

Pendekar Berkuda said...

kalau tak silap ni vios standard kosong kan?? hehe... tengok dia punya rim pun tahu...camtu la risiko standard kosong...

mama wanie said...

standard 0 tu aper?

aduss...tak kan mama kena tipu ngan penjual keta kowt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...