12 November 2010

HARI NI NAK JAWAB SOKLAN

Bismillahirrahmanirrahim.....
Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

Mama hari ni nak menjawab soalan2 dari Beela, Mummy Icha dan MJ

Soalan dan jawapannya lebih kurang jer...so mama nak jawab skali harung je...boleh kan..kan kan..?

25 FACTS ABOUT ME

1. Url blog mama ialah www.mamawanie79.blogspot.com..wanie adalah nama panggilan mama dan 79 adalah tahun kelahiran...

2. Mama kepada Dalia Farisya (4 tahun) dan Muhammad Akief Fahmie (2 tahun)..dan isteri kepada Incik abah...

3. Lahir di Perlis..membesar di Perlis...belajar di Perlis..(skbm..smsa..uitm arau..)....menyambung pelajaran di Tanjung Malim (UPSI-Maths)....menetap di Puchong..bekerja di USJ 12, Subang Jaya..

4. Masa remaja dulu..memang selalu cakap.."aku tak nak jadi cegu" tapi sekarang itulah kerjaya mama....seorang pendidik...

5. Kalau mama dah kata berkenan tu.....memang kena dapatkan..kalau tak... muncuuuunng.. (Incik abah kata sampai bole sangkut kuali...)

6. Suka sangat maths...kalau diberi soklan maths...mama akan pulun gak cari jawapan...(patut ler jd cegu maths kan..)

7. Suka makan ayam..hari2 ayam pon tak per....kari ayam..sambal ayam...ayam goreng Kepci lagi sodap.....

8. Dari kecik sampai besar mama suka bela ikan.....dulu kat kampung segala parit(tali air) mama terjun tangkap ikan sembilang (ikan kecik2 seakan ikan guppy...)..dan bila dah besar ni....mama beli akuarium untuk bela ikan guppy....suker sangattt...

9. Mama suka tanam pokok..orang kata bagus berbakti pada tanah...tapi sekarang tinggal kat umah tak de tanah...masih mencari rumah atas tanah...heheh

10. Mama tak suka tengok TV...dengar TV okey...tp kalau dah terikut ngan drama bersiri... mama akan follow sampai ceta tu habis..sebelum ni mama tgk ceta si kelembai..pastu skrg kan da habis...dah tak tgk TV...layan lappy jer...

11. Mama ni jenis sensetif...senang nak mengalirkan air mata...tapi luaran nampak cam ganaz....

12. Dalam usaha nak menguruskan berat badan..tapi sangat pemalas untuk bersenam...

13. Tak suka asap rokok...alhamdulillah dapat Incik abah yang tak merokok...

14. Suka shopingggg!!!!...tapi sekarang kena kurangkan coz nak simpan duit nak beli rumah..

15. Tengah berjinak2 dengan bisnes..mama jual foot detox patch....dengan harga borong tau...harap2 suatu hari nanti boleh jadi bisneswoman berjaya...Amin~ (hahah sempat pomot tu...)

16. Tak suka iron baju!!!.....

17. Suka makan coklat yang ada kacang or almond..huhu..cemana nak kurus..?

18. Selalu guna perkataan KOT di akhir ayat percakapan... contoh : 

si A :esok ada makan2 ker?
mama : ada kot...

si B : esok kena pakai baju sukan ke?
mama: rasa2 nya la kot...

19. Tak boleh membaca buku..atau bersms semasa dalam kereta yang sedang bergerak...terus akan pening...

20. Mama tak kan drive keta kalau Incik abah ada kat tepi..(koz kalau mama drive..mulut Incik abah cam bertih jangung..hahhaah)

21. Pengumpul syilling 50sen bulat...haha ada ker 50 sen 4 segi? rasa dulu penah mama wat entry pasal 50sen bulat ni..nanti mama godek..tak pun kalau ada masa nanti mama wat entry baru..

22. Tak suka cuci muka......tapi sekarang ni dah dapat kesedaran.sikit....dah mula belajar cuci muka...tu pun kadang2  3 hari sekali....mama guna Produk Safi Rania Gold....

23. Malas dan tak pandai make-up.....mungkin satu hari nanti nak blajar make-up..wow..berjangok mak ke skolah nokss...

24. Penah jatuh motor 2 kali....cuma sendi siku jer yang lari..tapi makan berminggu gak nak baek....penah terselit kat celah pokok pisang time ajar sepupu bawak motor...(hahah kelakar..)

25. kadang2 suka berdiam...suka mengasingkan diri....mencari ketenangan......penah abang angkat mama cakap.. perangai mama ni susah nak ditafsir..

ehh dah cukup 25 ker...huhu...rasa cam blom habis nak ceta nih...
ermm tak perlah..len kali kita ceta lagi...

thanks pada kengkawan yang sudi tag mama..

mama tak nak tag yang lain kat sini koz dah ramai yang penah jwb soklan2 ni kan..
mungkin mama akan guna cara lain untuk mengenali kawan2 mama di alam maya ni..

tapi kalau ader yang nak buat..mama tak halang..lagi dialu2kan...

3 comments:

Mujahadah said...

no 21 tu kan mama, MJ ada bnyk.. ngeee... =0

mama wanie said...

woww..kita ada hobi yang sama..
nanti mama wat entry pasal no 21 tu yer..

Yasminhamid said...

kita sama bagi item 16,17,20 dan 22....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...