19 February 2010

~Foods That Burn Fat! ~

Sekarang ni mama tengah berdiet....
teruk sangat da tengok keadaan perut...
da macam peknen 5 bln..(siyes ok...)
kalau setakat mama jer yang pasan tak per la..
ni dah sampai orang lain datang berbisik kat telinga mama..
"ehh...u preknen ker?" (tak ke kes berat tu..?)


HUWWWWWWWWAAAAAAAA....
rasa mau tejelepok jatuh kat situ juga..
kalau bole nak sorok muka dalam henbeg......
huhu...

so untuk yang keberapa kali ntah..
mama nekad untuk diet..
heheh..
tapi alhamdulillah..nekad mama kali ni menjadi..
seperti mana mama nekad nak stop main game...
begitulah berjayanya mama menahan napsu...

orang kata berdikit2..lama2 jadi bukit..
tapi mama bukan nak bukit...
mama nak ratakan bukit..hehe

so apa yang mama boleh buat...
mama makan nasik dalam kuantiti yang sikit sangat...
dulu masa sebelum diet..
kalau tak makan nasik...cukup jam mesti menggeletar...
tapi sekarang da ok...
masa cuti ni..
bole bilang bape kali mama jumpe nasik...
tapi masa time sekolah kena ler jamah sket..
takut kang pengsan dalam kelas pulak...

makanan lain pulak...mama makan jer..
ye la..bukan selalu pun..kadang2 ja...
hehehe....
bukan nak kurus mendadak pun..
mama kan nak berdikit2...

So malam ni tetiba dapat idea nak cari maklumat
tentang makanan yang boleh membakar lemak kita secara tidak langsung...

bila da dapat tu...
apa salah kita kongsi2 kan kat sini...

ini ler dia..antara makanan yang bole membakar lemak dalam badan kita

  • apple
  • asparagus
  • brokoli
  • kobis
  • carot
  • cauliflower
  • jagung
  • ketam
  • honeydew
  • mango
  • orange
  • papaya
  • tembikai....


emm nampaknyer kebanyakan nyer buah2an...
excelli byk lagi..
tapi list ni untuk yang senang kita dapat...

so apa lagi..

nak kurus tak???

jom gi beli stok buah2an...

1 comment:

ArELeEz said...

aah. setuju sgt..! coz mmg dah t'bukti but, bkn la leez yg m'buktikan. kawan leez.. dia diet makan epal ijo jer. tengahari jer dia amik heavy sket but, not nasik. dia amik cam bihun sup ke.. laksa ke.. camtu.

jom diet! he3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...