12 September 2009

~BUANG MASA...KERNA TERPAKSA~

Saja nak update blog dengan cerita yang cukup wat aku tension....
excelli tajuk entry tu tersirat 2 cerita...
yang pertama...'buang masa'..
Hari ni..seawal 10 pagi..aku dah keluar umah..
adik tinggal kat umah mommy..
plan nak gi beli baju raya ler...
thats why tak nak bawak adik..sian..panas..
disamping tu plak..
kalau bawak dia memang tak kan jadi kijo...

Sampai kat jalan TAR..dalam kul 11 gitew...
jem tok sah dok ceta ler....
parking memang full...
(ohhh ada juga orang yang sukerr membeli last minit cam aku nih...)

dari kul 11 tu...
aku dok tawaf kat jalan TAR sampai ler pukul 6...
cooba ler korang kira tgk baper jam.....
kaki lenguh cam nak tendang2 org jer..
hehe..
isshhhh....jalan TAR..pack giler..
memang jalan tersepit..tersangkut...
tersadung abis ler..lengan ler...
bahu ler...t*t*k ler.....hahaha......
nampak orang jer...
baju yang cantik pun dah tak nampak...
(ishh cam tobat dah..tahun depan nak prepare awal...)
ni bukan aper..
abah dari awal tahun dok peringat mama suruh prepare..
tapi...aku ni kan semangat azam membara nak jht baju sendiri...
at last.....cenggini plak jadi nyer.....

sooo..yang sakit ati nyer..
baju aper pun x dapat beli..
ado yang berkenan di ati..tadok saiz lak...
dah ado saiz..tadok kaler plak...
arrggghhhhhhh...........
tension....
dah tu..aku cuma beli sampin jer kat akief..
kiut jer...
haha..sok pakai sampin ngan suar jeans...

story yang seken plak....
'kerna terpaksa'
dah dari awal thn..
semangat azam membara nak jht bj sendiri kan.....
tak der hantar tailor langsung...
so...baju raya aku cuma ado sepasang...
tu pun beli yg ready made ari tu...
nak pakai melawa di hari raya..
nampak gaya nyer aku kena siapkan ler jg baju2 aku tu...
huhuhu....

p/s: tahun depan......baju raya posa..mau upah org jer jht...daku surrender..mmg tak sempat...raya haji boleh jht sendiri..sebab masa tu skolah cuti...hoho..tak sabar nak tunggu raya tahun depan...
hehheee.....bole gitew????

2 comments:

adda said...

kesoannye.. jlm tar mmg pack time2 camni.. cuba carik kt kedai bese je.. kalau kt shah alam ni mmg nyk n x crowd sgt..

noin said...

lol.
saje blogwalking..

last minit beli brg cmnila jadinya kan.
same la with me.. huu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...