18 May 2009

PENGUMUMAN BARU OLEH PM (elaun sara hidup )

PEKELILING 11 - Kerajaan bersetuju memberikan Elaun Sara Hidup (COLA) tanpa mengira pangkat dan tempat bertugas semua pekerja awam dan swasta sebanyak RM500.00 sebulan berkuatkuasa Ogos 2009 bagi menampung kenaikan harga minyak dan barang-barang. Langkah yang serupa disarankan kepada pihak swasta bagi menjamin keharmonian rakyat..

Elaun COLA ini boleh dituntut di semua Pejabat Pos dan BSN di seluruh negara mulai jam 1 pm hingga 4 pm pada setiap hari kecuali hari Jumaat, Sabtu dan Ahad serta hari-hari kelepasan am.

Kakitangan awam & swasta perlu menunjukkan kad pengenalan diri Jabatan untuk mendapatkan borang permohonan dan wang akan dibayar selepas penyerahan borang yang lengkap beserta dengan syarat2 berikut :-

1. Surat Perlantikan Kerja - Original
2. Surat Pengesahan Kerja- Original
3. Surat Akuan Majikan - (tempat terakhir masih bertugas)

dan...


80 penutup botol Coca-Cola... ... Baru sesuai dengan namanya Elaun Cola !

Haaaahahaha! !!! Dah! Pergi sambung kerja.... kalau pasal duit semua mata besar belaka ekk.....

5 comments:

atty's said...

aed baca kat blog mummyaeesh ke aritu.ingatkan benar..hehehee

Fazahra Life said...

cett..ingatkan betul..wat gempak je, anyway sama2la berdoa mana tau 1 day leh come true..hehe..daydream

CT NORAMIZA said...

adoi la, sedih betoi, ingatkan realiti tadi, rupanya ct di alam fantasi :) wargahkahakhaka

CT NORAMIZA said...

eh lupa lak, salam singgah :)

aku lah arween said...

salam ziarah
pergghh memule mcm nk percaya je kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...