14 November 2011

JATUH LONGKANG....


Nak dimulakan cerita.....
Hari ni mama masuk keja pagi... balik tengah hari pukul 1.10... dalam pukul 1 gitu.... incik abah call... ajak lunch togeder2 kat kedai anjung merah... wahh sulah bagut... manyak jimat waa punyerr luit... heheh

Sampai di anjung merah tu.. biasalah.. time2 lunch cenggini memang hazab ler nak parking... tapi.. ehh.. ada plak parking kosong... cuba nak masuk.. tp ada tiang letrik plak (padahal luas lagi..)... haihh takut ler langgar tiang tu.. dalam dok kelam kabut tu.. nampak satu lagi parking kosong... terus ler menuju dengan rakusnya... memang perasan ada besi penutup longkang... tapi tak pasti dalam keadaan baik atau sebaliknya.... sedar2 pon bila kereta dah senget... wuaaaa!! wuuuaaa!!.. time2 gelabah  tu plak incik abah call nak tanya dah sampai blom...huhu... 

Undur..undurr..  huh!! lega.. sib baik boleh keluar dari itu lobang... dengan selamber nyer... muka kontrol2 ayu terus masuk dalam kedai... harap2 diorang tak nampak... kui kui... malu!!

Dah siap makan bagai.... ajak ler incik abah pegi tengok itu lobang... 

nampak tak... besi penutup longkang tu dah patah2.. mama tak pasti mama orang pertama atau orang kedua... atau orang ketiga.. atao orang ke..ke...kee... ngeee~

keta merah tu bukan kereta mama.... tapi okey jer dia parking.... mungkin bukan nasib dia nak kena... or memang dia dah tahu penutup longkang tu dah rosak..adoyaii...!!

TAPI... apa yang mama nak cakap... memang sangat2 bernasib baik sebab mama ajak incik abah gi tengok... sebab dia yang perasan INI....

ermm uolls pon tak prasan kan...hikss...
tayar keta pancit lah... LUKA.... incik abah kata memang dah tak boleh tampal.. aduss....!! money...money..moneyyyy....

tq... incik abah... hujung bulan mama belanja kasut baru ehh... tapi incik abah kena belanja mama oven baru lalalla~


abang encemmmm tengah tukar tayar di tengah ghembang....
tengah ghembang tu... bahasa kelompo ni... tengah hari terik lahh...


 
Taraaa!!! dah siap....


p/s: berhatilah ketika berada di atas penutup longkang..... hehehe...

4 comments:

Nazz@Purple said...

nasib tak tersangkutkan..jenuh lak nak tolak..

mama wanie said...

hehehe... tu lah pasal.. seb baik tak sangkut.. kalau tak mau gabra sepesen....

ArELeEz said...

nasib baik ade incik abah. fuh!

mama wanie said...

ya ya... sangat2 bernasib baekk.... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...