03 August 2011

SURAT BUAT ABE NUFFNANG........


Salam pagi uolls...

Dah sarap..???
ehh salah soklan plak....uolls dah sahur ke pagi tadi..?
jangan lupa plak yer... hari ni kita puasa...ngeee...

setelah beberapa hari dan kali berlakunya kejadian yang pelik-pelik di akaun nuffnang mama... seperti... jumlah visitor mama pada 29 Julai ari tu bernilai "0".... kendian... bila view analytic for "this week" hanya ada 5 hari sahaja.. sepatutnya 7 hari lah kan...... mama pon dengan penuh tanda tanya nih... hantar lah surat bertanyakan hal ini pada abe nuffy..... semalam hantar... hari ni dah dapat jawapan... I lap u abe nuffy...

mama rasa tak perlu lah mama mengeCUT dan mengePASTE soklan mama tu.... malu sehh... ayat tertungging langgang... seb baik abe nuffy pandai.... jawapan memang tepat pada masanya...ngeee...

kay lah..... soklan yang mama utarakan sudah pasti lah tentang keliruan yang terjadi.. dan selit2 gak...tanya bila nak kasi BE baru...(ngeeee malu...)

jawapan dari abe nuffy... sangat memuaskan hati..... dah la tepat..padat... pantas dan cepat plak tu... bagus2..


abe nuffy bagitau....
Hi mama wanie,
Thank you for your email. There is some technical error and our team is currently in the midst of fixing it. Please be patient with us ya. :)
Also as for CPM campaigns, our system prioritizes blogs which have received less CPM campaign to be suggested to advertisers in the future for their ad campaigns as part of our initiative to ensure all of our bloggers are able to earn evenly from advertisers. That means there will be times where a blog will not be chosen for campaigns if it has been getting a lot of campaigns for a period of time.
In your current scenario, there isn't anything else you can do to increase the frequency of advertisers choosing your blog for campaigns cause it is quite peak. However, you can aim to increase the amount of earnings you can earn by increasing your traffic which will mean advertisers have a larger amount of ad space to buy on your blog in the future.

ermmm yang ni mama dah tolong translate siap2 ke melayu.. senang bagi sapa yang tak paham... tapi yg ni pon uolls kena pandai2 paham2 sendirik...ngeh..ngeh..ngeh...


Hi Mamawanie,Terima kasih atas e-mel anda. Terdapat beberapa kesilapan teknikal dan pasukan kami kini berada di tengah-tengah menetapkan. Sila bersabar dengan kami ya. :) Juga untuk kempen CPM, sistem kami mengutamakan blog yang telah menerima kempen kurang CPM yang disyorkan kepada pengiklan pada masa hadapan untuk kempen iklan mereka sebagai sebahagian daripada inisiatif kami untuk memastikan semua blogger kita dapat memperoleh sama rata dari pengiklan. Ini bermakna akan ada kali di mana blog tidak akan dipilih untuk kempen jika ia telah mendapat banyak kempen untuk tempoh time.In senario semasa anda, tidak ada apa-apa lagi yang anda boleh lakukan untuk meningkatkan kekerapan pengiklan memilih blog anda untuk promosi menyebabkan ia agak puncak. Walau bagaimanapun, anda boleh berusaha untuk meningkatkan jumlah pendapatan yang anda boleh mendapat dengan meningkatkan trafik anda yang akan bermakna pengiklan mempunyai jumlah yang lebih besar ruang iklan untuk membeli di blog anda pada masa akan datang.
ermmm so apakah kesimpulannya....????

Jom kita Blogwalking....ngeeee....

p/s: bajet comel bila sebut ngeee.... sila jangan muntah...nanti tak pasal2 batal poser....  

19 comments:

MrS. F!zA said...

salam kenal mamawanie..aah kita punya haitu pon mslh sama jgk ngan mamawanie..hairan jgk tgk UV 0 kan..hihihi abe nuffy ni mmg pantas bg jwpn..

.: iEyLa :. said...

hehe...siap translate lagi...jom jalan2!!!

Botak said...

tak taw pon nuffnang ada masalah semalam., hahaha., ngeeeee.. :D

MamaYatie said...

a'ah memang last few days nuffy ting tong sket..saya pun kena UV= 0, semalam earning = 0..huhu..tp sabor jer dulu sb dah budget mesti under maintenance tur..

alhamdulillah, sejak dpt pertama last month, nuffy murah hati kasik BE yg tak putus2..so, be prepared la Mama yatie oii..pas ni tak heran la kalo takde BE...

Izan Ishak said...

nuffnang dah kembali sihat n normal... tapi BE dah kosong. rasa nak jalan2 pun malas je...

nak buat ngeeee....jugaklah!

mama wanie said...

hehehhe.... ngeee.....

mama yatie...
ala...uv mama pon buka ratus2 pon..tak kisah pon kalau tak tanya...tapi cam org tua2 kata...disebalik mee ada udang... sambil menyelam...minum air.....soalan utama adalah soklan yg kedua tu....ngeee....

mama wanie said...

Pn izan.. ngeee(buat sesamaa)....
rasa comel kan....

mama wanie said...

eiyla...sebab mama pon tak berapa nak paham..tu nak kasi teranag lagi jelas......hehhee

mama wanie said...

cik fiza... betul tu....satu harijerdiorg ni amik masa...masuk ni dah kali ke3 rasanya mama antar surat cintan nih..

mama wanie said...

abang BOT.... heheh..ni orang tak do kojer memang ler asik nak cek nuffnang jer..nak tgk uv yang ciput ni...

HAZWAN17 said...

patut pun tengok akaun nuffnang macam ada tak kena jerk

stellaizz said...

siap translate lagi :) selamat berpuasa

Rain said...

mama mmg best la.. comel je gaya mama ni..

tq sharing the info..

rain mls bw, suka membaca je..

ngeeee~ sori ngat..


selamat berpuasa ;D

Anonymous said...

mama wanie kta pun received BE bermusim hee

id : amieylee

cunndaa said...

sama mcm cunndaa hari tu la mama...
29hb jadi O
tapi bila check esoknye tu, dah oke dah....
kesilapan drp pihak nuffnang

fiq. said...

betul2 ramai yg cakap nuufy hilang dr blog lah, abe nuffy dah sehat dah kot.

semoga abe nuff sehat dan bertambah pemurahh ,,ekekkeke

ngeeeee

TisuMedia said...

sungguh peramah abe nuff tu ye..haha

kat blog belum pasang nuff lagi. sebab blog baru. tgu trafik dah stabil sikit , baru nak start pasang nuff. :)

p/s : dalam proses meningkatkan trafik ke blog.

laskar pelangi said...

pewit! siap ada surat untuk abang nuffnang;)

good luck dear ~

Chuu Muqhlis said...

chuu pn da lma x dpt BE humph!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...