02 October 2009

~Pengawas PMR~

Lagi 5 hari pelajar tingkatan 3 akan menghadapi PMR..
mesti berdebar2 kan.....
mama yang tak exam ni pun..
berdebar2..
bukan sebab ader anak ke..sedara mara ke yang ambik PMR...
tapi..
sepanjang PMR ni..mama telah ditugas kan untuk mengawas PMR..
ohhh tidakkkkkkk...
ni first time tau....
last year..nama ada naik untuk jadi pengawas..
tapi mama terpaksa reject dan cari pengganti..
sebabnya..masa tu dah dekat ngan due bersalin...
so tahun ni..menggagau ler..sebabnyer pengawas lain..diorang dah ader pengalaman....
huhu...

jadinyer..semalam mama gi pusat peperiksaan yang ditugaskan untuk mendengar taklimat pengawasan...
cam tecangak2 gak ler..
isi borang itu..
isi borang ini...
seb baik ada gang yang kenal..
tak ler cam rusa masuk kampung...
yang baru kenal pon..cam ok jer..
ramah dan tamah....
nama pun tak tau tapi borak cerita itu ini cam dah kenal 10 tahun..
ok pa cam tu kan...

so...masa taklimat tu..
kitorang dah diberi tugas masing2...
mama hari khamis...8 Oct..kena gi bilik kebal..kat usj 23..untuk ambik exam paper
oppsss..mama nyer pusat exam kat usj 8...
yang tak beshh nyer....7hb hingga 13hb....
mama kena bangun kuar awal....
kena sampai kat usj 8 tu pukul 7 gitew....
dan hari khamis tu..kena sampai 6.45 pagi kat bilik kebal..
huhu...mau pukul 6 dah hantar akief kat taska nih...

dan...
yang BESHH.....ada hari yang boleh balik awal..
tak der paper petang...
yea yea....


ok..chow chin chow..
kalau ader citer menarik nanti mama story mory kat sini...

ehh...semalam kan...
masa dok cek borang OMR..
ader perasan nama sorang candidate PMR ni..
memang nama dia unik dan pelik...

Mat Kena Roll bin Ismail

(kalau student tu atau sedara mara dia yang baca entry ni..jangan marah atau salah sangka..tak der niat yang buruk....kalau boleh nak gak tau..cemana dapat nama tu..)

p/s: OK pada semua calon PMR....yang terbaca entry ni...SELAMAT MENDUDUKI PMR....dan DAPAT MENJAWAB SOALAN YANG DIBERIKAN DENGAN BETUL DAN TEPAT...GOOD LUCK~~

3 comments:

dotblogspotdotkom said...

ingat dolu ambik SRP.... terasa susah nye.. kalu tak pas ..malu nyeeee....huhuhuhu

adda said...

adik kite amik pmr.. gud luck utk sesapa yg amik pmr.. best gak kan jadik cikgu nih.. ada can nak balik awal sket.. kite ni kul 7 baru sampai umah.. baru nak main dgn anak dia dh zzzzzzzzzzzzzz......... huhuu

HASNAH said...

mama lieya..nak tergelak baca nama mat kena tu..dah tahan pun tapi terkeluar gak..sori kalau mat kena baca...akak br abis upsr dah bleh rilek sket...selamat berpengawas..ayat baru tuh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...