13 September 2012

EBM KU BASI ...


Salam khamis semua...

Malam tadi nak kuar beli barang kat tesco.. jadi sebelum pegi mesti buat persiapan apa yg patut.. maklumlah bila dah berbaby kecik ni... di antaranya perlulah dibawa bekal susu untuk si baby faheem.. 
kang tengah syok2 dok bershoping.. tergendala plak sebab si tecik ni nak susu..
dah kena cari babyroom.. silap2 kat tesco tu babyroom pon tadook..

Soo.. sesi pemerahan bermula jam 7... mengikut ilmu yang mama korek kat internet nih.. EBM akan tahan selama 4 jam.. so susu mama ni akan bertahan dr jam 7 hingga 11 malam... 
ermm tak kan lah nak shoping barang rumah sampai 4 5 jam kot.. 

Hasil perahan 2 3/4 oz... cukuplah kot...

Bertolak dari rumah dalam kul 8.00 mlm.. sampai tesco around 8.30.. sempat lah mama bagi faheem minum susu dulu masa dalam kereta...

Sesi menyoping berjalan dengan amannya.. mungkin masih kenyang...

TAPI... bila 1 jam berlalu.. tanda2 nak mengamuk pon muncul..
mama suapkan susu... tak hisap pon..meleleh keluar...
tapi berhasil..diam kejap..
bunyi je sket mama suap susu... diam.. walaupun tak isap..
boleh ler bertahan selama setgh jam.. hehe..

Sib baek lah time tu dah nak bayar.. si faheem ni punya mengamuk nak suruh dukung.. suap susu pon dah tak nak..huhu.. alih2.. sebelah tangan tolak troli..sebelah lagi dukung si faheem.. mak hoiihh lenguhhh... jumpa en abah kat kaunter.. masukkan barang dalam satu troli dan en abah uruskan sesi pembayaran...

Masuk dalam keta terus kasi t*t*k... diam.. dan terus tertido...

haiyyaa!!


Hasilnya...
ini lah baki susu... huhu.. 
xcelli 2 1/2 oz.. botol tersenget sket..

cuma 1/4oz jer yg faheem minum.. tu pon bukan minum rasanya.. yg meleleh keluar...huhu sedihnyer..

Akhirnya susu ni terpaksa dibuang.. ingat yer mommies2 di luar sana.. walau sayang macam mana pon kita tetap kena buang susu ni.. walaupun banyak kita tak boleh sejukkan dan simpan... huhuhu..

Macam mana mama nak bershoping lagi lepas ni sayang hooihh..


3 comments:

Cik Puan Izan✿ said...

kdg2 baby ni tak puas bila isap pakai botol.. nak jugak nenen mamanya... samala tu mcm baby saya

Liza said...

Dia nak nenen terus jer,lagi nikmat... :)

Anonymous said...

saya skrg kalo berjalan keluar dgn anak, mmg x bwk bekal susu..masuk je kereta trus susukan dia smpai ke destinasi..pastu sblom keluar kereta tukar pampers siap2, confirm gelak2 peg shopping..
(da byk kali g shopping / jalan2 dgn anak buat mcm tu..berjaya..try la..hehehehe)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...